Waarom massage bij kanker?

In april 2019 heb ik de module massage bij kanker afgesloten bij het intituut massage bij kanker.https://www.massagebijkanker.nl

De diagnose kanker, een grote impact op je leven, je lichaam, je emoties, je leven staat totaal op zijn kop. Ziek zijn, staat centraal, ziekenhuis, arsten en behandelingen. Ook na dit hele proces, laat het vaak zijn sporen na.

Dit patroon mag je even doorbreken, door een moment voor jezelf kiezen. Een moment van een zachte liefdevolle aanraking met aandacht. Rekening houdend met behandeling waarin je op dit moment zit of welke je heb gehad. Het is juist een hele zachte en rustige massage, omdat het lichaam al zo hard aan het werk is en we hierin weer een beetje balans en ontspanning willen brengen.Het kan een positieve werking hebben op pijn beleving of slaapatroon, angstgevoelens en stress. Massage kan je ook helpen om weer het contact met het lichaam opnieuw te vinden en weer vertrouwen te krijgen. Na alle medische handelingen welke je hebt moeten ondergaan, kan een aanraking van zachtheid zeer welkom zijn.

De massage kan tijdens de behandeling of erna een mooie ondersteunende aanvulling zijn. Massage bij kanker kan dus in elk stadium van het ziekteproces worden gegeven: voor, tijdens en na de behandelingen, maar ook in een palliatieve of terminale fase. In alle fasen draagt massage bij aan ontspanning en is het ondersteunend.

 Vooraf aan de massage neem ik een uitgebreide anamnese af, zodat we samen tot een mooie en een op jou toegepaste massage kunnen komen.

 

afspraak maken

Interesse in een behandeling of vragen, neem contact met mij op zodat we dit samen kunnen bespreken. Vooraf heb ik eerst een uitgebreid anamese formulier om in te vullen, dit is zodat ik de massage geheel kan aanpassen op het geen wat er op dit moment is.